تکنولوژی و حسابداری


عضو شوید



:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وب سایت من خوش امدید






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 275
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 7
:: باردید دیروز : 47
:: بازدید هفته : 207
:: بازدید ماه : 1109
:: بازدید سال : 92143
:: بازدید کلی : 250462

RSS

Powered By
loxblog.Com

chepertak

تکنولوژی و حسابداری
پنج شنبه 2 خرداد 1400 ساعت 18:21 | بازدید : 692 | نوشته ‌شده به دست محمد حسین احمدی | ( نظرات )

با در نظر گرفتن اهمیت موضوع، بیشترین کاربردهای فناوری مربوط به حوزه‌های حسابداری و مالی، سیستم‌های اطلاعاتی و بازاریابی و توزیع می‌شود که در ادامه قصد داریم حوزه حسابداری را از نظر تغییرات ایجاد شده توسط تکنولوژی‌های جدید بررسی کنیم.

حسابداری با تاریخچه‌ای بس طولانی از اساسی‌ترین علوم مطرح شده کسب‌و‌کارها است که علت اصلی پیدایش آن پاسخگویی به نیازهای انسان در حساب‌و‌کتاب و انجام امور دقیق مالی است. بنابراین تغییر در حسابداری به نوعی در ذات آن نهفته است ولی این تغییر مفاهیم بنیادی و اصول حسابداری را شامل نمی‌شود؛ بلکه تنها فرآیندها و ابزارهای انجام امور حسابداری تغییر می‌کنند.

از آنجا که تکنولوژی همراه با تغییر و دگرگونی است، پیوند بین حسابداری و تکنولوژی می‌تواند این نگرانی را به وجود آورد که تکنولوژی مدرن به تدریج باعث حذف نیروی انسانی در حوزه حسابداری خواهد‌شد. به همین دلیل در ادامه سعی داریم مهم‌ترین تغییرات ایجاد‌شده در حسابداری توسط تکنولوژی را بررسی کنیم تا بتوان پیش‌بینی درستی از آینده کاری حسابدارها به دست آوریم.

در حال حاضر بهترین نرم افزار حسابداری در ایران، نرم افزار حسابداری پارمیس پرو می باشد. جهت خرید این نرم افزار به سایت پارمیس مراجعه کنید.

دنیا به سرعت در حال تغییر است و هر روز شاهد پیدایش تکنولوژی‌های جدید هستیم. به گونه‌ای که در دنیای رقابتی کسب‌و‌کارها برای ماندن و حضور داشتن باید خود را با این تغییرات سازگار نمود. امور مالی و حسابداری نیز به عنوان ابعاد مهم و مؤثر در موفقیت هر فعالیت اقتصادی و تجاری از این تغییر و تحولات مصون نمانده‌است. اما این تغییرات تنها در راستای افزایش سرعت و دقت در انجام کارها و نیز افزایش کارایی و اثربخشی اطلاعات مالی جمع‌آوری شده، در حرکت است. در این بخش با در نظر گرفتن گذشته حسابداری و روال انجام کارها، تأثیر تکنولوژی بر بخش مالی را مرور می‌کنیم.

  • افزایش کارایی و اثربخشی اطلاعات مالی و حسابداری

در ارائه تعریفی از تکنولوژی، برای آن سه جزء سخت‌افزار، نرم‌افزار و مغز‌افزار در نظر گرفته‌شده‌است.

سخت‌افزار : ساختار فیزیکی و آرایش منطقی تجهیزات برای انجام وظایف مربوطه

نرم‌افزار : نحوه استفاده از این سخت‌افزار

مغز‌افزار : توجیه فنی استفاده از تکنولوژی به شیوه‌ای خاص است.

بنا به این تعاریف، از تکنولوژی‌های جدید انتظار می‌رود از طریق تعریف فرآیندهای کاری اتومات، سرعت انجام بسیاری از کارهای بخش حسابداری و مالی را افزایش دهد. مشخص‌ترین مثال این تغییر را می‌توان همان فرآیند ثبت فاکتور خرید در شرکت‌های بزرگ دانست که در کنار ثبت فاکتور، موجودی انبار را نیز مدیریت می‌کند.

در گذشته بنا به اندازه یک کسب‌و‌کار، ثبت کالاهای فروش رفته در فاکتور و محاسبه مبلغ فاکتور، می‌توانست کاری زمانگیر باشد که بی‌دقتی ساده در محاسبه قیمت‌ها نیز ضرری بزرگ را به همراه داشت. از انبارداری و اطلاع از موجودی کالاهای در انبار حرفی نمی‌زنیم که خود دردسری عظیم بود. اما تکنولوژی با بررسی این نیاز بخش حسابداری توانست راهکاری مناسب یعنی چاپ فاکتور به کمک نرم‌افزارهای حسابداری و یکپارچه شدن این نرم‌افزار با نرم‌افزار انبار و نرم‌افزار پخش و فروش برای کنترل موجودی و محاسبه میزان فروش ارائه دهد.

در نرم افزارهای یکپارچه مالی و حسابداری، پس از تعریف کالا و ثبت قیمت و موجودی آن با ثبت فروش در هر بخش، علاوه‌بر صدور خودکار فاکتور فروش و محاسبه مبلغ نهایی با در نظر گرفتن ارزش‌افزوده، از موجودی کالا در نرم‌افزار انبار نیز کاسته می‌شود. حتی بسته به امکانات نرم‌افزار می‌توان نقطه سفارش مجدد برای کالا را تعیین نمود که در صورت رسیدن موجودی به این سطح، برای خرید کالا به کاربران اطلاع می‌دهد.

  • کاهش خطای انسانی به واسطه بهبود دقت

داده‌های مالی اهمیت زیادی به‌ویژه در حسابرسی و تعیین نرخ مالیات دارند. به همین دلیل در گذشته از انواع دفاتر حسابداری برای ثبت و دسته‌بندی فرآیندهای مالی بهره می‌گرفتند. اما این سبک از ثبت اطلاعات کاری بسیار زمان‌بر بود و برای شرکت‌های بزرگ نیازِ به چند حسابدار، صرفاً برای ثبت داده‌های مالی را به وجود می‌آورد. اما تکنولوژی به واسطه ارائه نرم‌افزار حسابداری توانست این وظیفه و مسئولیت حسابداری را مدیریت و از طریق ثبت خودکار بسیاری از اطلاعات در زمان و هزینه صرفه‌جویی کرده و خطای انسانی را نیز کاهش دهد. البته لازم به ذکر است که نمی توان ادعا کرد تکنولوژی به تدریج جایگزین نیروی انسانی خواهد‌شد. بلکه تنها نوع مسئولیت‌ها را می‌توان به کمک آن تغییر داد. به بیان دیگر، در حسابداری به واسطه کم شدن حجم کاری حسابدار از طریق ثبت خودکار بخشی از داده‌ها در نرم‌افزار حسابداری، نیروی حسابداری به عنوان تحلیل‌گر اطلاعات مالی و بررسی شرایط کسب‌و‌کار از نظر مالی و ارائه راهکارهای مالی برای تحقق اهداف شرکت عمل نماید.




|
امتیاز مطلب : 36
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: